NIEUWS RET DOET HET SAMEN!

“WE LEREN ELKAAR ECHT KENNEN”

Een aantal jaar geleden deed RET voor het eerst met een businessteam mee aan de Harbour Run. Sindsdien is RET ieder jaar trouw van de partij met een diverse groep collega’s. De Harbour Run is een unieke manier om elkaar binnen het bedrijf beter te leren kennen. “Met de Harbour Run breek je gelijk het ijs en dat is juist het leuke eraan”, zegt Ramona. Edwin voegt daaraan toe, “Vorig jaar gingen we echt langzaam over het parcours, maar dan heb je wel de tijd om met iedereen te praten, ook collega’s die je nog niet kent. Het is een kans om elkaar écht te leren kennen. Het is eigenlijk een bedrijfsbreed teambuildingsuitje”.

VAN 7 NAAR 70 BUSINESSTEAM DEELNEMERS

Het businessteam van RET begon met 7 deelnemers, maar is in een korte tijd uitgegroeid tot 70 deelnemers. Het evenement zorgt voor meer verbinding tussen de verschillende eilanden die we binnen RET hebben. Door het enthousiasme van eerdere deelnemers verspreidt het meedoen aan de Harbour Run zich als een olievlek door het bedrijf. “We zetten een bericht op ons intranet en voor de rest is het enkel de mond-tot-mond reclame waardoor we ons businessteam vol krijgen. Iedereen doet mee: van niet sporters tot fanatieke sporters. Daarnaast is de oudste deelnemer 63 jaar en de jongste 21. Leuk toch?”, zegt Ramona.

WAAROM MOEILIJK DOEN ALS HET SAMEN KAN!?

“Het is waanzinnig leuk om mee te doen met een businessteam. We doen het echt samen. Je helpt elkaar over obstakels, iedereen wacht op elkaar en moedigt elkaar aan”, zegt Ramona. “Het begint al in de ochtend. We gaan met zijn allen met één RET-stadsbus richting de RDM-campus waar het evenement plaatsvindt. Dat is al een hele happening.”, zegt Edwin. Daarnaast stimuleert het team van RET elkaar om het maximale uit de run te halen en om geen obstakel over te slaan. “Afgelopen jaar zijn we met een aantal op een rijtje gaan staan voor de splitsing van de 6 en 10 kilometer, zodat niemand de 6 kon lopen. Als we gaan, gaan we met zijn allen voor de 10 kilometer!”, lacht Ramona.

DE VOORBEREIDING VAN RET

Het zal je niet verbazen, maar de RET heeft ook een gezamenlijke voorbereiding op de Harbour Run. Vanaf augustus zijn ze elke dinsdagavond aan het trainen met een hardloopcoach. In het Kralingse Bos stomen ze zich klaar met verschillende conditie- en krachtoefeningen, specifiek voor de Harbour Run. Edwin: “Veel van onze medewerkers hebben een zittend beroep, daarom investeert RET in vitaliteit van medewerkers en het stimuleren van bewegen. Deelname aan de Harbour Run en de aangeboden trainingen zijn daar een goed voorbeeld van.”