NIEUWS HAVENBEDRIJF ROTTERDAM OPNIEUW DRIE JAAR MAINPARTNER HARBOUR RUN

Havenbedrijf Rotterdam is ook de komende drie jaar hoofdsponsor van de Harbour Run, de ‘obstacle run’ op en om de haventerminals van RDM Rotterdam, Heijplaat.

Het is de derde maal dat Havenbedrijf Rotterdam het contract verlengt. “De Harbour Run en het Havenbedrijf zijn een goede match! Dit sportieve havenevenement vol uitdagingen past uitstekend bij het sponsorbeleid van het Havenbedrijf”, vindt Richard van der Eijk, verantwoordelijk voor sponsoring van het Havenbedrijf.

Het Havenbedrijf ondersteunt een event als de Harbour Run om bewoners uit de regio te stimuleren in hun vrije tijd het havengebied te ontdekken. “Het is een energieke manier om kennis te maken met de haven. We hopen dat het vervolgens smaakt naar meer”, zegt Van der Eijk. “Dat deelnemers in vervolg hierop ons informatiecentrum FutureLand gaan bezoeken bijvoorbeeld. Of de stap maken naar werken in de haven. We hebben veel aantrekkelijke openstaande vacatures beschikbaar. Ook is het mooi te zien dat zoveel teams van bedrijven uit de haven aan het evenement meedoen.”

Het parcours van de Harbour Run voert dwars over haventerreinen, over de kades, langs de schepen, kranen, containers en door een aantal havenloodsen van de Rotterdamse haven. Deze terreinen zijn normaal gesproken afgesloten voor publiek, maar worden voor de 6.000 Harbour Run lopers speciaal opengesteld. Niet alleen de setting van de Harbour Run is uniek. De deelnemers worden tijdens de Harbour Run uitgedaagd om in totaal meer dan 25 obstakels te bedwingen. Vorige editie deden ook onder aanvoering van directieleden Allard Castelein en Boudewijn Siemons 55 medewerkers van het Havenbedrijf zelf mee aan de Harbour Run, een record. Op 1 oktober 2023 vindt de 10e editie van de Harbour Run plaats en óók dan zal het Havenbedrijf weer aan de start staan.