NIEUWS EEN ECHTE HARDE WERKER: TOM DOET VOOR DE ZESDE KEER MEE AAN DE HARBOUR RUN!

Wij spraken met Tom, die dit jaar voor de zesde keer meedoet met zijn businessteam van UWT. Een Harbour Runner door en door. Hij vertelt over zijn deelnames, de rol van UWT als obstacle partner en hoe jij je het beste voor kan bereiden voor de Harbour Run. Lees snel meer!

WAAROM DOE JE MEE AAN DE HARBOUR RUN?

De combinatie van sporten en de Rotterdamse haven ontdekken, maakt het leuk om mee te doen. De Harbour Run brengt je over terreinen waar je normaal gesproken bevoegd voor moet zijn. De enige keren dat je op zo’n terrein kan staan, is dus tijdens de Harbour Run. Als je niet bekend bent in de haven en wilt weten hoe haventerreinen eruitzien, is dit de ultieme kans!

HOE BEREID JIJ JEZELF VOOR?

Ik doe zelf cardiotraining en krachttraining voor bepaalde obstakels. Voor de Monkeybars is het of het klim en klauter werk is het bijvoorbeeld handig dat je je armen, borst en rugspieren traint. Je kan ervoor kiezen om het niet te doen, maar dan is de kans op een blessure wat groter. Qua cardio zou ik adviseren om een halfuur tot een uur aan cardiotraining in de week te doen. Denk hierbij aan hardlopen, fietsen of skaten. Train dan vooral voor het lopen van de 6 kilometer. De laatste kilometers loop je wel op karakter!

HET IS DIT JAAR JOUW ZESDE KEER DAT JE MEEDOET. HEB JE TIPS VOOR MENSEN DIE VOOR DE EERSTE KEER MEEDOEN AAN DE HARBOUR RUN?

Doe vooral lichte kleding aan! Het is bijna altijd koud en nat in oktober, dus ook een thermoshirt is geen overbodige luxe. Trek schoenen aan met grip, want het parcours kan modderig en glad zijn.

Laat het flesje water vooral thuis. Je hebt op de route genoeg refreshpunten waar je drinken en iets eten krijgt. Ook is het verstandig om een handdoek en reservekleding mee te nemen. Na de sportieve prestatie kun je je opfrissen om daarna nog te proosten op het resultaat!

Neem tijdens de Harbour Run vooral de tijd om te genieten! Kijk goed om je heen en neem het in je op, want het is echt een uniek evenement. Ga voor de 10 kilometer, zodat je alles ziet en de leukste obstakels meepakt.

WELK OBSTAKEL VIND JE HET MEEST UITDAGEND?

De laatste obstakels van het parcours. Je bent dan al moe en nat en moet juist dan je focus proberen te houden. Het laatste stuk lopen over het spoor, de WIKO scaffolding en de finisher zijn meestal zwaar, maar tegelijkertijd ook het leukst. Ik hou wel van uitdagingen en deze overwinnen. Dat hoort bij deze run.

WELK OBSTAKEL VAN UWT IS JOUW FAVORIET?

De Containerwall XXL en het Doolhof zijn één van mijn favorieten. Ik weet een beetje hoe het terrein in elkaar zit, dus heb wellicht een klein voordeel hiermee.

HOE IS HET OM MET EEN BUSINESSTEAM MEE TE DOEN?

Ons businessteam bestaat dit jaar uit 20 mensen. Door met een businessteam mee te doen, leer je collega’s of klanten op een informele manier kennen. Ook mensen die je normaal gesproken niet vaak ziet of zelfs helemaal niet kent.